maanantai 26. marraskuuta 2012

Chili Brownies



Täydellisen brownies reseptin löytäminen on ollut aika työlästä. Ja täynnä pettymyksiä. Aina ne on hyvältä maistuneet, mutta niissä on aina ollut jotain, mikä ei toimi. Toisinaan ne on liian kuivia sisältä, toisinaan ei tarpeeksi rapeita päältä ja joskus se maku vaan ei ole sitä, mitä pitäisi.
Browniesit on ehkä sitä ultimate herkkua mun miehelle. Isänpäivänä sitten tein yllärinä satsin brownieseja, taas erilaisella ohjeella kuin viimeksi. Luotto alkoi olla aika kova jo, koska viimeksi tekemäni syntipalaset oli melkein sellaisia kuin piti. Tällä kertaa heitin mukaan pienen twistin, jottei olisi ihan tavallisia. Mieheni rakastaa tulisia juttuja joten miksi ei näitäkin!? Teidän olisi pitänyt nähdä hänen ilme, kun pääsi maistamaan näitä! Tietämättä, että niissä on mitään extraa. Hetken päästä kysäisi, onko näissä chiliä ja joi ison kulauksen maitoa päälle. :) Mä en laittanut kovinkaan paljoa tulisuutta tällä kertaa, koska tämähän oli vasta testi ja omasta mielestä sen tulisuuden tulee vain tuntua mukavana lämpönä, ei ahdistavana poltteluna vielä kaksi tuntia myöhemmin ;) Suklaa ja chili vaan sopii yhteen!


Ja ainiin! Tämä ohje on nyt täydellinen. Browniesit on pinnalta rapeita, pinta lohkeilee kauniisti ja sisältä ne on tahmaisen pehmeitä olematta löysiä. NAM!

For me, finding the perfect recipe for brownies has been a bumpy road. And full of disappointments. Okay, always they have tasted good, but something has been off.

My husband loves brownies. So at father’s day I made a batch of these, with a different recipe than last time. I was very hopeful, ‘cause last time I made these, they were almost perfect. This time I wanted to put a small twist there. My husband likes hot stuff, like a lot! So why wouldn’t he like these too? Oh! You should have seen his face when he got a taste of these! He didn’t know there was some chili and after a moment he asked about it. I just smiled and he took a big gulp of milk! :) I didn’t put much chili, just so it would taste, not burn your mouth for the rest of the day. Chocolate and chili just goes together!

And yeah! The recipe is perfect. The brownies are crispy on top, the surface crackles beautifully and from the inside they are soft and sticky! Yummy!

 OHJE

1cup = 2,5dl
½cup sulatettua voita
250g tummaa suklaata, sulatettuna
1½cup sokeria
4 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
3/4cup vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl chilijauhetta (itse laitoin habaneroa)
Yhdistä suklaa ja voi, sekoita ihan super hyvin.
Anna jäähtyä 10 min.

Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Vuoan koko itselläni 18x27cm

Sekoita suklaaseen sokeri.
Lisää munat yksitellen, muista sekottaa tosi hyvin.
Yhdistä loput jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
Älä vatkaa, vaan sekota iisisti.

Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 40-45min.

Nosta ritilälle jäähtymään, vuoassaan.
Kun brownieslevy on huoneenlämpöinen tai vähän lämpimämpi, nosta se pois vuoasta ja anna jäähtyä velä.

Leikkaa 2-3x2-3cm paloiksi.
Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa.


RECIPE
½cup melted butter
250g dark chocolate, melted
1½cup sugar
4 eggs
1tl vanilla sugar
3/4cup all purpose flours
½tl salt
1tl chili powder (I used habanero)


Combine the butter and chocolate, mix well.
Let it cool for about 10 min.
Cover a small baking pan with parchment paper, my pan is 18x27cm
Mix the sugar in to the chocolate.
Add the eggs one at a time to the mixture, whisk well!
Combine the dry ingredients together and add them to the dough.
Do not whisk, just gently mix them.
Pour the dough in to the pan.


Bake in 175 degrees for 40-45min.
Put on a rack to cool.
When the brownie is cooled to room temperature or just a little warmer, take it out of the pan and let it cool a little more.
Cut it in to 2-3x2-3cm pieces.
Store in a cool place in a lidded box.

Ja loppuun pieni TeeSeItse juttu. Ihan superhelppo!
Jalallinen kakkulautanen tai leivoslautanen.
Pinkkinä tietenkin!  ;)


 Osta (tai kaiva kaapista) kynttiläjalka tai muu kiva jalaksi sopiva sekä joku lautanen.
Omani ostin Prisman alelaarista muutamalla eurolla.

Sitten maali. Akryylimaalia suihkeena. Pikaliimaa. Silikonia. Sanomalehtiä.
Jos käytät puisia osia, hio niistä pinta, jotta maali tarttuu.
Liimaa osat toisiinsa kiinni pikaliimalla. Sinetöi liitoskohta silikonilla, näin se on vesitiivis ja tarvittaessa voit huuhtaista sitä! Jes! Tiivistyksen voi tehdä myös maalaamisen jälkeen.
Tee maalaaminen ulkona tai muussa tosi hyvin ilmastoidussa tilassa.
Levittele sanomalehteä ihan reilusti joka puolelle.
Sitten vaan suihkimaan!
Omaani olen laittanut kolme kerrosta.
Anna kuivua tunti pari kerrosten välillä ja viimeisen kerroksen jälkeen ainakin yön yli.
Haju haihtuu paremmin ja maali on sitten varmasti kuivahtanut.
KÄYTÄ AINA KAKKUPAPERIA!
Vaikka maali onkin tarttumatonta ja niin päin pois, siitä voi irrota jotain ruokaan.
Oman suihkeeni ostin K-Raudasta! :)


And finally a small D-I-Y!
Cake stand.
In pink of course ;)

Buy (or search the attic for) some cute candleholders or something else you could use as a leg.
And a plate! Don’t forget that.
Sand the surfaces so the paint will stick.
Acrylic spray paint. Super glue. Silicone. Newspapers.
Glue the pieces together and seal the seam with silicone. You can seal it after painting too.
If you seal it, you can rinse it with water and wash it if needed.
Paint outside, for your own good!
Use the papers to cover the floor so it doesn’t get dirty.
Then spray away!
I applied three layers.
Let it dry for an hour or two between layers.
Dry it over night at outside, the smell will fade better.


ALWAYS USE DOILY!
Even though the paint is dry and it doesn’t stick, it can dissolve on to the food.


You can get your own paint at your local hardware store :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti