torstai 20. joulukuuta 2012

Salted white chocolate fudge



Voi mikä sanahirviö toi nimi onkaan. Niin vaikea saada sopivaan muotoon tuo nimi, kun maussa on hieman suolaisuutta, valkosuklaa maistuu todella selvästi, mutta maku olisi myös hyvin karamellinen ja tottakai, fudgea tuo on!
 
Taivaallista! Ihanaa! Makeaa! Maistuvaa! Herkullista! Törkeen hyvää!
Siis todella onnistunutta!


Mä alotin jo heti kesän jälkeen ihanien namujen etsimisen netistä. Metsästin reseptejä ja vertailin ja ihmettelin. Muutamia kirjottelin ylös ja otin talteen, osan tallensin kirjanmerkkinä ja ihmettelin vähän lisää. Niin paljon kaikkea ihanaa! Niin rajallisesti aikaa kokeilla niitä! Onneksi jouluja tulee ja tulee, uudestaan ja uudestaan! Tässä nyt sitten yhdestä ja toisesta ja kolmannesta ja varmaan neljännestäkin löytyneestä reseptistä se versio,  jonka kasasin ja jolla tein ja onnistuin. Toisen satsin teen sunnuntaina! Oli tämä niiiiin ihanaa!

I had some difficulties coming up with a name for these! There are so many things I want to mention, a little bit of saltiness, the taste of white chocolate, but still the taste is very caramelly and of course, this is fudge!

Super good! I mean, really, super duper good! 

OHJE

Vähintään 60 palaa

1 tölkki kondensoitua maitoa
2,5dl fariinisokeria
2rkl maissisiirappia
½dl vaaleaa siirappia
125g voita, paloiteltuna
180g valkosuklaata
1tl merisuolaa hiutaleina tai murskana

Laita kaikki paitsi valkosuklaa ja suola kattilaan.
Keittele hiljalleen noin 10 min, kunnes sokeri on sulanut, ÄLÄ ANNA KIEHUA.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 6-8 minuuttia kunnes seos paksuuntuu huomattavasti.
Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele kunnes se on sulanut joukkoon.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita levyksi.
Ripottele päälle suola ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 30minuuttia.
Siirrä sitten jääkaappiin asettumaan vähintään 5 tunniksi.


Leikkaa paloiksi ja maistele!

HUOM! Jos kaapista ei satu maissisiirappia löytymään, korvaa se vaalealla siirapilla!


RECIPE

Over 60 pieces

1can of condensed milk
2,5dl brown sugar
2tbs corn syrup
½dl golden syrup
125g butter, cubed
180g white chocolate
1ts sea salt

Put everything but the chocolate and salt in to a pot.
Boil, without bubbles for about 10 minutes, until the sugar is melted.
Then heat up 'til it boils and let it boil 6-8minutes. It will get a lot thicker.
Take off of stove and add the chocolate. Mix until melted.

Pour in to a tin, covered with baking sheet.
Sprinkle the salt all over and let it cool for about 30 min in room temperature.
Put in to the fridge to set for at least 5 hours.


Cut in pieces and take a bite!

!!! If you don't have corn syrup, you can replace it with golden syrup.


2 kommenttia: