perjantai 18. huhtikuuta 2014

Suklaiset linnunpesät

Ihanaa pääsiäistä! :)


Meillä vietellään koko perheen voimin pitkää viikonloppua. Paitsi että mähän käyn huomenna töissä pyörähtämässä, mutta muuten ollaan tiiviisti perheen kesken.
Tarkoitus olikin käyttää aikaa keittiössä ja leipoa ja leipoa vaan, mutta ilmat on niin ihania, ettei malta huhkia keittiössä! Sunnuntaina on kaveriperhe tulossa käymään ja sille päivälle olen leipomassa herkkuja. Jotain pääsiäiseen sopivaa tottakai ja muutamaa muuta, joihin yötä myöten tunnen ihan valtavaa himoa! :D Näistä herkuista lisää siis ensi viikolla!

Nyt tähän helppoon ja nopeaan herkkuun jonka tekemiseen lapsetkin voi osallistua!
Idea on pinterestistä, tottakai, se on mun vakkaripaikka nykyään! Siellä tulee vietettyä aikaa vähän turhankin paljon. ;)

 
Tarvitset


1pkt (250g) Chow mein noodelia, meinasi aiheuttaa ongelmia löytää, kunnes ystis vinkkasi, että lidlistä saa. Jep, sieltä saa, huimaan euron hintaan! :)
300g maitosuklaata
pari kunnon kukkurallista ruokalusikkaa maapähkinävoita
Pieniä söpöjä suklaamunia pari pussia

 
Riko nuudelit kulhoon, ei kannata kovin pitkiksi pätkiksi jättää, jotta saat nätin muodon kuppeihin.

Mä itse tein kahdenlaisia, toisiin tuli vaan maitosuklaata (meillä on pähkinäallerginen muksu) ja toisiin laitoin myös maapähkinävoita. Suosin enemmän pähkinäisiä, nam!
Jos teet koko satsin pähkinäsuklaalla, sulata suklaa ja sekoita siihen pähkinävoi. Jos haluat osan ilman, sulata suklaa ja sekoita melkein puolet nuudeleista siihen ja toisessa kulhossa loput nuudelit, suklaamaapähkinävoimössö.

Laita möhkäle suklaanuudelia silikoniseen muffinivuokaan ja muotoile linnunpesän näköiseksi. Tässä voi myös käyttää paperisia vuokia tai muffaripeltiä. Pelti kannattaa rasvata, jotta saat pesät irti. Itse koin silikoniset tosi näppäriksi.
Asettele jokaiseen pesään 2-3 munaa ja nosta sitten kylmään jähmettymään joksikin aikaa.




  Nämä on rapeita! Siis ihan tosi tosi rapeita, koska nuudelit on raakoja! Mutta meidän poppoolle kyllä maistui! :)
Nauttikaa! Esikoinen teki maitosuklaiset pesät, mieheni pähkinäiset ja nuorimmainen koristeli munilla isin tekemät pesät.





4 kommenttia:

  1. Ompa kauniita :) ei kyllä uskoisi, että nuudeleita käytetään :)

    VastaaPoista
  2. Tällä idealla itekki miettinyt jos kokeilis, mutta unohtunut. Näppärän nopeasti saa herkkua tehytä. :) (Niin ja Pinterest on ihan paras ku etsii ideoita.)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) miehen kanssa mietiskeltiin, että pretzeltikutkin voisi toimia tähän vallan kivasti! Ne olisi pehmeämpiä pureskella ja pieni suolaisuus makean suklaan kanssa on lyömätön yhdistelmä! :)

    Pinterest on kyllä! Vielä kun olisi aikaa kokeilla niitä kaikkia tuhansia ja tuhansia ideoita omassa keittiössä! Ja joku tulisi ne myös syömään ;)

    VastaaPoista
  4. KIITOS, KIITOS ja vielä kerran KIITOS! Nämä suklaiset linnunesät pelastivat tänä vuonna meidän pääsiäiskakun. Jos haluat voit kädä vilkaisemassa lisää Keijukaistenmaan herkkublogista (http://keijukaistenmaan-herkkublogi.blogspot.fi/2015/04/vadelmainen-mango-passionkakku.html)

    VastaaPoista