lauantai 16. huhtikuuta 2016

Maailman paras kahvikakku

Kevät tuli! Aurinko paistaa ja ilmat lämpenee pikku hiljaa, lapsilla vähenee ulkovaatetus ja ulkona jaksaa olla nököttämässä, kun ei jäädy jääpuikoksi! Kesä tekee tuloaan, en malta odottaa! :)

Meillä on leivottu viime aikoina todella vähän. Mulla ei ole ollut minkäänlaista inspiraatiota leivontaan eikä mihinkään makeaan. Meillä onkin syöty hyvää ruokaa ja miehen kanssa ollaan sitä yhdessä tehty. :)


Tein joku hetki sitten piiiiiitkästä aikaa voileipäkakun! Minä! Siitä tuli hyvänmakuinen ja omalla tavallaan oikein söpö. Kuvia löytyy instagramistani, nimimerkin lalluskainen takaa. Sinne päivittelenkin meidän syömisiä, niin suolaisia kuin makeitakin (jostain syystä auringon ilmestyessä alkaa tehdä mieli jäätelöä!). Siellä kannattaa käydä kurkkimassa jos kiinnostaa mitä täällä oikein tapahtuukaan. :)


Mutta nyt aiheeseen, eli maailman parhaimpaan kahvikakkuun! Vahingon kautta täydellisyyteen. Rakenne on pehmeä ja kuohkea, kakku melkeinpä sulaa suuhun. Se säilytetään pussissa huoneenlämmössä ja paranee vaan kun saa muhia yön tai kaksi. Kunhan et säilytä auringon paisteessa, vaikka itse siinä paistetteletkin ;)


Resepti on vaniljakakulle, koska miellän sen tämän perusversioksi ja siitä lähdin liikkeelle.
Tätä kyseistä limekakkua varten jätin vain vaniljan pois ja käytin limen kuoriraastetta kahdesta limestä.

Ohje

125g pehmeää voita
1dl öljyä
2dl sokeria
230g jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
reilusti vaniljaa
1dl maitoa
3 kananmunaa

Vatkaa voi ja öljy kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri ja vatkaa noin kaksi minuuttia kovalla vauhdilla.
Yhdistä jauhot keskenään.
Lisää taikinaan jauhoja ja maitoa vuorotellen, jauhot kolmessa erässä ja maito kahdessa, aloittaen jauhoista ja lopettaen jauhoihin.
Vatkaa täydellä tai melkein täydellä teholla 2 minuuttia.
Hiljennä vauhtia hitaalle ja lisää munat yksi kerrallaan.
Kun munat on lisätty ja kutakuinkin sekaisin, nosta vauhti täysille ja vatkaa noin minuutti kunnes taikina on kuohkeaa ja tasaista.

Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele reunat.

Paista 160-170 asteessa 45-60 minuuttia.
45 min kohdalla katso miltä kakku näyttää. Jos kypsältä ,varmista kypsyys tikulla.

Limekakkuun laitoin väliin limekurdia ja päälle tein limemehusta ja tomusokerista raidat.
Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti