Marenki

3 kananmunan valkuaista
170g sokeria

Tämä tehdään vesihauteessa.
Laita valkuaiset lämmön kestävään kulhoon ja kulho kattilan päälle.
Vatkaa hetki valkuaisia ja lisää sitten sokeri koko ajan vatkaten.
Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto on kovaa ja kiiltävää, eikä sokerikiteitä enää tunnu. Tähän menee 7-10 minuuttia suunnilleen.


Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on napakkaa ja kiiltävää.

Samalla massa jäähtyy.

Söpöä muffinssien/kakkujen päälle

Laita marenkivaahto pursotinpussiin ja pursottele viilentyneen kakun/cuppicakkujen päälle haluamallasi tavalla. Voit toki levittää marenkia myös veitsellä.

Jos haluat, paista sitten 200 asteisessa uunissa muutama minuutti, jotta marenkihuiput ottavat vähän väriä. Näyttää kivalta.


Marenkipohjia


Tällä ohjeella saa tehtyä myös herrrrrkullisia marenkipohjia vaikkapa kesän juhliin!

Laita massa pursotinpussiin ja pursota 20cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Pohjat voi myös levitellä veitsellä.
Hommaa helpottaa, jos piirrät ympyrän leivinpaperin toiselle puolelle.

Paista pohjia 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia, käännä uuni kiinni ja anna olla 5 min. Avaa luukku ja anna jäähtyä.
Pinnalta rapea ja sisältä sitkeä ja suuhun sulava.
Pidennä paistoaikaa 10 minuuttia, jos haluat extrarapeaa marenkia!

Minimarenkeja

Kun olet vatkannut marengin vesihauteessa, jaa massa omiin kulhoihinsa.
Lisää jokaiseen haluamaasi väriä ja vatkaa sitten yksitellen kiiltäväksi ja napakaksi vaahdoksi.
Laita massa pursotinpussiin ja pursottele pieniä nypyköitä leivinpaperille. Erilaisilla tyllilla saa kivaa vaihtelua! :)

Paista sitten 120 asteessa noin 20 minuuttia.

Marenki kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa, niin se pysyy rapeana useammankin päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti