Sokerikreemi

Kreemistä riittää noin 24cm kakkuun, sivuille ja päälle.

125g voita (tai margariinia)
4dl tomusokeria
1rkl maitoa (tai vettä)

Nosta paloiteltu voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen kreemin tekemistä.
Jos on kiire, voit varovasti lämmitellä sitä mikrossa, tai jos uuni on ollut päällä ja jo suljettu, voit laittaa voin myös sinne hetkeksi. Varo kuitenkin sulattamasta rasvaa.
Vatkaa minuutti-pari sähkövatkaimella voita, täydellä teholla.
Lisää sitten tomusokeri desi kerrallaan ja vatkaa joka välissä hyvin.
Viimeisenä sekoita mukaan maito.

Levittele kakun päälle ja nosta sitten jääkaappiin asettumaan.

Makua voi vaihdella käyttämällä mansikkatomusokeria tai kaakaotomusokeria.
Maidon tilalla voi käyttää myös uutteita ja aromeita, joilla maustaa kreemiä.

Kreemiä voi myös värjätä pastaväreillä ja sitä voi käyttää muffareiden kuorruttamiseen.
Tällöin suosittelen kyllä lisäämään ainakin 100g tuorejuustoa sekaan.
Vaikka voi onkin hyvää, rajansa silläkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti